IS ER EEN MINIMUM OF MAXIMUMLEEFTIJD OM LID TE KUNNEN WORDEN?

Je moet minimaal 6 jaar oud zijn om lid te kunnen worden. Een maximumleeftijd is er niet. Taekwondo kun je tot op zeer hoge leeftijd beoefenen. Wij hebben leden van boven de zestig jaar!

IS TAEKWONDO VOORAL EEN MANNENSPORT?

Nee, Taekwondo is een sport voor zowel mannen als vrouwen. Sterker nog: er trainen bij ons steeds meer meisjes en vrouwen. Omdat de sfeer prettig is en je jezelf kunt zijn. De laatste jaren zijn onze kampioenen vooral vrouwen! En ook veel meisjes en vrouwen halen de laatste jaren zwarte band.

WAT HEB IK NODIG OM TE KUNNEN BEGINNEN?

Voor een proefles heb je alleen een t-shirt en een lange sportbroek nodig. Als je besluit lid te worden, draag je een wit Taekwondo-pak of dobok zoals dat in het Koreaans heet.

KAN IK EEN PROEFTRAINING VOLGEN?

Natuurlijk. Je mag zelfs een maand zonder kosten of verplichtingen meetrainen. Kom gerust een keer langs. De koffie en thee staan gratis voor je klaar.

WANNEER KAN IK BEGINNEN?

Je kan elke week beginnen. We hebben een team van deskundige leraren die je de nodige individuele aandacht zullen geven.

HOE VAAK MOET IK EEN LES VOLGEN?

De beste resultaten behaal je door regelmatig te trainen maar overdrijf niet en zorg voor balans.

KAN IK ZWARTE BAND WORDEN?

Ja, vanaf de witte band kan je op de sportschool examens afleggen tot uiteindelijk de rode band met zwarte slip. De Taekwondo Bond Nederland neemt halfjaarlijks centraal in Nederland de zwarte bandexamens af.

KAN IK AAN WEDSTRIJDEN MEEDOEN?

Dat mag, maar het hoeft niet. Er is op de sportschool wekelijks een wedstrijdtraining waaraan je mag deelnemen.