Onze vereniging biedt een omgeving voor al onze leden en leraren waarin het fijn is om te sporten. Onze cultuur kenmerkt zich door een aantal begrippen:

  • Discipline: beter worden, groeien en presteren kan alleen door structuur en discipline.
  • Veilig: Taekwondo bij ons is veilig door deskundige leraren en het zoveel mogelijk gebruiken van beschermingsmateriaal. Veilig betekent ook sociaal veilig, waarbij intimidatie in welke vorm dan ook niet past.
  • Iedereen kan leren en zich ontwikkelen naar zijn of haar eigen mogelijkheden.
  • Taekwondo is een individuele sport, maar beter worden kan alleen door te leren van anderen. Primair leer je van onze leraren, maar zeker ook van je medesporters. Taekwondo doe je meer samen dan je denkt.
  • Mensen zijn anders qua achtergrond, leeftijd, geloof, sekse of seksuele oriëntatie. Bij ons spelen die verschillen geen rol. Respect staat bij ons centraal.

Onze cultuur is niet alleen een fijne omgeving om te sporten, maar ook een prima voedingsbodem voor diegenen die topsport willen en kunnen bedrijven. Zo werd ons oud-lid Mandy de Jongh in 1987 wereldkampioen Taekwondo! Daarnaast was zij tweemaal Europees kampioene (1986 in Seefeld en 1988 in Ankara), won zij zilver op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul, Korea, en is zij nog steeds de enige Nederlandse Taekwondoka die op een Olympisch toernooi een medaille heeft gewonnen!