You can place your slogan here.
This would also be a great spot for a top product pitch.
Taekwondo Vereniging Leiden
WYSIWYG Web Builder
Copyright © 2016 Taekwondo Vereniging Leiden All Rights Reserved.
In memoriam - Martina Marcetti
Op zondag 8 januari 2011 kreeg ik het trieste bericht dat een oud leerling en vriendin Marcetti Martina is overleden.

Marcetti is haar Taekwondo carrière begonnen bij Ruud van Oyen in Rijnsburg. Na verloop van tijd kwam ze naar Taekwondo Vereniging Leiden omdat daar toen veel meer Taekwondoka`s trainden die op grote wedstrijden gepresteerd hadden en dat wilde Marcetti ook!

Dat is haar goed gelukt. Ze is 5X Nederlands kampioen en 3X open Nederlands kampioen geweest.

Behaalde haar 2e Dan. Ze was altijd vrolijk kwam met een brede glimlach de sportschool binnen en vol goede moed om te presteren. Vele uren heb ik samen met Peter Onderwater haar getraind om haar beter te maken en vele toernooien hebben we afgereisd. Ze kwam uit in het gewicht -51 KG; een klein poppetje dus maar ijzersterk in haar wilskracht. Ze had het altijd zwaar te voorduren om te sparren met Peter of met mij in voorbereidingen op de toernooien.

Daardoor werd ze ook geselecteerd voor de nationale selectie waarmee ze naar de Europese en Wereldkampioenschappen is geweest.

De wereldkampioenschappen in Athene in 1991. En de wereldkampioenschappen in New York 1993; dat was haar laatste grote toernooi. Daarna is ze naar de politieschool gegaan in Utrecht en heeft dat ook met succes gehaald; is daarna getrouwd met Peter Harlaar en heeft 2 prachtige kinderen gekregen Larisa en Jayden. Voor werk tijdelijk naar Aruba verhuisd ook toen hebben we nog regelmatig contact gehouden.

De laatste jaren was Marcetti  depressief en helaas heeft ze dat gevecht niet kunnen winnen.

Ik heb in haar een hele lieve vriendin verloren. 

Ze heeft nu de rust die ze wilde.

Rust zacht lieve Marcetti, ik zal je voor altijd bij me dragen en je missen.

Gerard van den Berg